Bardzo dobra pasta do grzanek. Można również obsmarować nią mięso do pieczenia. Może stanowić bazę do innych past. Wystarczy dodać zioła, przyprawy czy inne pestki np dyni. Proporcje również są są dowolne, zależy od gustu. Więcej pomysłów na pasty znajdziecie w TYM wątku na forum portalu maluchy.pl.
Składniki :
- 200g pestek słonecznika
- sól
- łyżka oliwy z oliwek
- ok pół szklanki wody przegotowanej
Smacznego!
Super; ostatnio na amerykańskim blogu http://weelicious.com/ (polecam mamom z dziećmi!!!)dziewczyna robiła takie coś z pestek dyni. Bomba! :)
OdpowiedzUsuńOstatnio grzanki wiodą prym w moim menu śniadaniowym, więc ta pasta bardzo przypadła mi do gustu. Też lubię takie grudkowe! :-) Uściski!
OdpowiedzUsuńpyszne na chlebek, już zapominam jak smakowało masło...
OdpowiedzUsuń