wtorek, 26 kwietnia 2011

Domowe frytki z tymiankiem

Robimy je często, gdyż chwilowo moje starsze dziecko pokochało frytki. Taka faza! Polecam szczególnie bo są pyszne. Cudowna alternatywa dla zwykłych gotowanych ziemniaków.

Składniki :
  • ziemniaki
  • tymianek, sól
  • oliwa z oliwek
Ziemniaki pokroić w paseczki. Wymieszać z solą i tymiankiem w misce. Wyłożyć na papier do pieczenia, spryskać oliwą z oliwek. Piec w piekarniku ok 30-40 min w temperaturze 220st.C. ( Frytki mogą przyklejać się do papieru, wystarczy co jakiś czas przemieszać drewnianą łyżką).
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Świetny pomysl na nieskompane w oleju frytki :) chyba wypróbuje w niedalekiej przyszłości

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie trafiłam na Twoj blog - szkoda, że tak późno... gratuluję pomysłu;)

    OdpowiedzUsuń